maanantai 26. maaliskuuta 2012

pilvipisara-tuotteiden tarina

MILVI PESARIN KÄSITYÖYRITYKSEN TARINA
  
Milvi Pesari oli kauan sitten pieni tyttö, joka äidin mallia seuraten halusi oppia neulomaan. Oppikin jo alle kouluikäisenä ja  valmisti ensimmäisen villatakkinsa 9-vuotiaana vaaleansinisestä Kisa-langasta. Hän seurasi myös ahkerasti äidin ompelemista ja halusi valmistaa itselleen vaatteita ja valmistikin, kun äidin mallit eivät tyydyttäneet. Jo varhain hän haaveili vaatesuunnittelijan ammatista.

Ammatin valinta ei kuitenkaan ollut helppoa, kun yrittäjäisä suunnitteli tyttärestä jatkajaa konepajayritykseensä ja kannusti kaupallisen koulutuksen hankkimiseen. Uhmakas tytär kieltäytyi ja opiskeli sen sijaan tekstiilialan diplomi-insinööriksi, koska taiteellisuus oli isän mielestä tarpeeton ominaisuus ja tekniikka kaikki kaikessa.

Työura tekstiiliteollisuudessa ei kuitenkaan ollut se oikea ja Milvi perusti oman käsityöyrityksen 1976. Alkuajan tuotteet olivat kirjoneuleita, joissa Milvi sai tyydyttää innostustaan värien yhdistelemiseen ja ammentaa kuvioita vanhempiensa syntymämaan Eestin rikkaasta kansallispukuperinteestä. Kirjoneulevaihe kesti 1990-luvun alkuun. Milvistä tuntui, että tämä alue on ammennettu tyhjiin ja oli löydettävä uutta. Vuosien etsikkoajan jälkeen 1990-luvun lopussa syntyi PILVI PISARA-pellavavaatemallisto ja Milvi löysi tiensä Fiskarsiin, jossa on saanut toteuttaa nuoruudenunelmaansa. Kymmenen vuoden ajan Milvi suunnitteli ja valmisti omaa PILVI PISARA-pellavavaatemallistoaan Fiskarsin entisessä auratehtaassa ja myi tuotteitaan oman yrityksensä myymälässä LINLINissä.

Vuoden 2010 elo-syyskuun vaihteessa  myymälä LINLIN lopetti toimintansa ja Milvi uusien vaatteiden ompelun. Vaatteiden rinnalle oli syntynyt  vähitellen myös pellavainen kodintekstiilimallisto, johon kuuluu kattaus- ja kylpyhuonetekstiilejä. Näitä on myyty alusta lähtien vain Fiskarsin muotoilijoiden, käsityöläisten ja taiteilijoiden omassa myymälässä ONOMA SHOP:ssa.


 

Tänäpäivänä Milvi valmistaa kodintekstiilejä pellasta sekä uniikkituotteita pellavasta ja villasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti